8 Eylül 2016 Perşembe

Yeni başlayanları internette bekleyen problemler

İnsanlar daha önce tecrübe etmediği yeni bir alana girdiklerinde onları bekleyen bir çok sorun vardır. Sorun çıkmasının sebebi o alanda tecrübesiz olmamızdandır. Evde internet üzerinden para kazanma yöntemleri içinde bu durum çok farklı değildir. Bu yazımda bunların neler olabileceği ve problemlere karşı nasıl davranmamız gerektiğinden bahsedeceğim.

Maddi olarak iyi durumda değilsini ve internette de çok vakit geçiriyorsunuz, bu durum artık canınıza tak etti ve internette boşa geçirdiğiniz zamanı artık para kazanma amaçlı kullanmak istiyorsunuz. Sonra başladınız Google'da "internetten para kazanma yolları" diye aramalar yapmaya. İşte durum burada trajikomik bir hal almaya başlar.

Öncelikle yaptığımız aramada karşımıza tıkla kazan, mail oku kazan, puan biriktir, anket doldur para kazan gibi konumuzla hiç alakası ve getirisi olmayan sistemlerle tanışırız. Mantık olarak baktığımızda bu sistemlerin hepsi bize mükemmel olalar tanıtılır ve hiçbir şey yapmadan para kazanma vaadi verir. Daha sonra başlarsınız bu yöntemleri denemeye, yüzlerce spam mail adresinizde ancak yine banka hesabımız bomboş.

Daha sonra network marketing işi yapanlar sarılır, öyle sistemlerden bahsederler ki aklınız başınızdan gider. 3 ayda milyarder olurum diye düşünmeye başlarsınız. Gerekli yatırımları yapar ve çevrenizdekileri rahatsız etmeye başlarsınız, bak bak böyle bir sistem var çok kazanılıyor diye. Ancak ülkemizde bu tarz yöntemler tutmadığı için büyük olasılıkla başarısızlık ve hayal kırıklığı ile sonuçlanır.

Bu durumdan iki tür insan tipi çıkar. Birincisi bunları kendisine bir ders olarak gören insanlar, bu sistemlerin para kazandırmadığını anlar ve daha derin araştırmalar yapmaya başlar. gece gündüz araştırır, yılmaz, çok çalışır ve internetten para kazanmaya başladığında tüm yaptığı bu işler onun için saçma sapan bir anı olarak kalır, yahu bende başlarda şöyle işler yapmıştım diye anlatır çevresine. İkinci tip insan ise, yaşamış olduğu hayal kırıklığını internet üzerinden çıkar ve yaygara yapmaya yalan dolan bu işler, olsa ben kazanırdım, denedim kazanamadım, inanmayın kazanırsınız diyenlere diye başlarlar. Maalesef kolayı sevdiğimiz için ikinci insan tipi çoğunlukta olacaktır.

Sonuç olarak evde internetten para kazanma yollarını arıyorsanız, çok dikkatli olmalısınız. Çünkü yolun daha başında ve heyecanınız tazeyken ufak bile olsa bir kazanç elde ederseniz, internetten kazanç sağlandığını kendinize kanıtlamış olursunuz, böylece işin peşini bırakmaz ve daha güzel kazançların kapısını aralamış olursunuz. Ancak yanlış kişiler ve yanlış sistemlerle başlarsanız bir süre sonra hevesiniz kırılır ve çok iyi bir kazanç elde edebilecekken daha doğru sistemi bile bulamadan bu işleri tamamen bırakırsınız.

Ayrıca şunu her zaman aklınızda tutun, internetten  para kazanılır siz sadece henüz kendinize uygun doğru sistemi bulamadınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder