17 Eylül 2016 Cumartesi

Evde Google'dan Para Kazanmak

Evde internetten para kazanmak denildiğinde insanların aklına tıkla kazan, mail oku kazan, anket doldur para kazan gibi çok basit, yada filmlerde gördükleri kapşonlu bilgisayar uzmanları gibi teknik bilgisi üst düzey insanlar gelmekte.  İkinci düşülen büyük yanlış ise; internetten para kazanabilmek için çok büyük bir buluş yapmanın gerektiğine inanmaktır.

İnsanların anlamadığı nokta, günlük yaşamımızda kullandığımız internet sitelerini, para kazanmak amacıyla kullanarak evde internetten para kazanabilecekleridir. Mesele evde internetten para kazanmak için "Google" bunlardan bir tanesidir.  Google yıllardır sadece bir arama motoru olmamış aynı zamanda sunmuş olduğu para kazanma fırsatıyla bir çok kişi için gelir kapısı olmuştur.

Evde Google'dan Nasıl Para Kazanılır?

Evde Google'dan para kazanabilmek için öncelikle iki servis hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ürün veya web sitesinin reklamını yapmak isteyenler için Google Adwords hizmeti sunulmuştur. Google amcamız ise bu reklamları 2 şekilde yayınlar. 1. Arama alanının sağ tarafında ve üstünde 2. Kendisine kayıtlı kazanç ortaklarının blog veya web sitelerinde. Burada bizi ilgilendiren 2. kavramdır.  Eğer bir web siteniz veya blogunuz varsa Google Adsense'ye kayıt olup web sitenizde veya blogunuzda alakalı reklamları gösterip reklam kazançları elde edebilirsiniz.

Bu enine boyuna daha çok tartışılabilecek ve anlatılacak bir konu, ancak benim burada farklı bir durum anlatmak istiyorum. İnternetten para kazanmanın yolları için bakış açınızı değiştirmelisiniz. Herkes Google'u arama yapmak için kullanıyor, siz para kazanmak için nasıl kullanabileceğinizi araştırmalısınız. Bunu kullandığınız tüm online sistemler içinde yapabilirsiniz. Mesela, çoğu alışveriş sitelerinin farklı kazanç programları bulunmaktadır.

İşin özü, evde internetten para kazanma aslında sizin neye baktığınıza ve neye bakmadığınıza göre değişen bir kavramdır, yeter ki siz bakmasını bilin, her şeyden para kazanılabilir.

Evde Google'dan Daha Başka Nasıl Para Kazanılır?

Google Adsense'yi ilk başa alarak makalemize devam edelim, çünkü; direkt olarak Google tarafından sunulmuş bir kazanç sistemidir.  Bir web siteniz, youtube kanalınız veya blogunuz varsa adsense ile az çok internetten para kazanabilirsiniz.  Buradaki az yada çok web sitenizin, blogunuzun veya youtube kanalınızın kategori ve ziyaretçi sayısına göre değişir.  Örneğin "banka kredileri" hakkındaki sitedeki bir reklam ile "perdeler" arasındaki tıklama başına kazanç çok büyük farklılık gösterecektir.  Ayrıca kullandığımız dil de tıklama başına kazanç miktarı için önemlidir. Mesela en çok yabancı dilde açılan web siteleri, bloglar ve youtube kanalları kazanır.  Tıklama başına kazançların farklı olmasının sebebi yukarıda bahsettiğim üzere Adwords reklamlarındaki rekabettir. Kısacası Google amcamız ne kadar çok kazanırsa bizde o kadar çok kazanırız.

Sizlere yukarıda bahsettiklerimin hepsi direkt Evde Google'dan Para Kazanmak üzerine kurulmuş, sunmuş olduğu kazanç sistemleri ile Google'dan bir de dolaylı yoldan para kazanmak var. Bildiğiniz gibi dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru Google amca ve evde internetten para kazanmak için hangi sistemi kullanırsanız kullanın ziyaretçiye ihtiyaç duyulur. Yani blogunuzu veya kurmuş olduğunuz sistemi ziyaret eden yoksa veya çok az varsa evde internetten para kazanma şansınız da o kadar azalır. Ziyaretçi çekmenin bir yolu da yine Google amcadan geçer. Blogunuz önemli kelimelerde alanında ne kadar üst sıralarda çıkarsa o kadar çok ziyaretçi çekersiniz, unutmayın ki ne kadar çok ziyaretçi o kadar çok para demek. Daha fazla ziyaretçi için ise arama motoru optimizasyonu yapmak, sosyal medya ve youtube gibi çokça ziyaretçi getiren kanalları doğru kullanmak gerekir. Ayrıca kurmuş olduğunuz blog, web sitesi veya youtube kanalı kaliteli ve güncel içerikler sunmalıdır. Kısaca toparlamak gerekirse evde internetten para kazanma üzerine kurulu her sistemin bel kemiğini Google amca oluşturmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder